Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zapomněli zamknout svůj dům

VSETÍNSKO: Šetříme krádež peněz v rodinném domku v Krhové.  

Do rodinného domku v Krhové vnikl v noci zloděj. Majitelce ukradl peníze a cigarety. Pachatel se do domku dostal vstupními dveřmi, které zapomněli na noc majitelé uzamknout.
 
Když se devětačtyřicetiletá žena včera brzy ráno probudila a chystala se do práce, uviděla v kuchyni pootvírané skříňky. Přišlo jí to divné, ale vysvětlila si to tak, že zřejmě její syn, který bydlí v patře rodinného domku, u ní v kuchyni v době, kdy už večer ležela v posteli, něco hledal. Pak si potřebovala vzít něco z peněženky, přičemž přišla na to, že jí chybí 2000 korun. Přivolala policii. Během zadokumentovávání krádeže valašskomeziříčtí policisté zjistili, že syn zapomněl při pozdějším večerním příchodu domů uzamknout vstupní dveře. Zloděj tedy chodil po kuchyni a kradl, když nic netušící majitelka spokojeně spala. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny za tr. čin porušování domovní svobody až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Je důležité na svůj majetek myslet a učinit vhodná opatření proti krádeži. Rozhodně bychom neměli zapomínat na uzamykání dveří, a to nejenom když jsme doma, ale i když z domu odcházíme, byť jen na krátkou chvíli. Lidé, kterým někdo vykradl byt či dům, shodně popisují, že mají velmi nepříjemný pocit z toho, když pomineme ztrátu různých, mnohdy i cenných věcí, že jim někdo chodil po domě a přehraboval se v jejich osobních věcech.     
 
 
20. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem