Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zapomněli na zákaz nebo ho ignorují?

ZLÍNSKO: „Mařenky“ na Zlínsku. 

Zlínští policisté se v průběhu jediného dne zabývali hned třemi řidiči, kteří řídili i přes zákaz.
Ve čtvrtek o půl čtvrté ráno jsme v obci Machová zastavili pětadvacetiletého muže, který řídil Felicii. Hlídka zjistila, že muži řízení zakázal Městský úřad v Otrokovicích, a to hned na dva roky. Řidič navíc odmítl test na drogy i lékařské vyšetření. Další jízdu mu policisté pochopitelně zakázali.
I přes sbírku dvanácti bodů a s ní spojený zákaz řízení, se volantu chopila jednačtyřicetiletá žena ze Zlínska. Policisté ji zastavili ve čtvrtek večer v Pohořelicích. Svůj trest si měla odpykávat až do listopadu. Že to nevydržela, pro ni znamená obvinění z trestného činu a postih daleko horší.
Za ignoranta dne jsme však vyhlásili třiadvacetiletého muže ze Zlínska, který také nasbíral dvanáct bodů a za to letos v červnu pozbyl oprávnění řídit vozidlo po dobu jednoho roku. Přesto ho policisté zastavili 7., 12. a nakonec i 19. července, pokaždé poblíž Luhačovic.
Lidem, kteří se dopustí trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, v zákulisí říkáváme „Mařenky“. I přes toto laskavé označení jim však hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Ročně jich v kraji zastavíme a obviníme několik stovek.
 
20. července 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem