Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Zapomněla“ za vánoční dárky zaplatit

KOLÍNSKO – Recidivistce hrozí až tři roky za mřížemi. 

Kolínští policisté sdělili 28leté ženě podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustila tím, že prošla se zbožím bez zaplacení. Ostraha ji ale při odchodu odchytla a na místo přivolala policii.

Osmadvacetiletá žena vstoupila 22. prosince, v půl sedmé večer, do drogerie v obchodním centru v ulici Rorejcova v Kolíně, kde z regálů odcizila dárkové tašky, několik kusů dekorativní kosmetiky, vlasové přípravky, parfémované vody, lubrikační gely a další pleťové a tělové zboží v celkové hodnotě dosahující téměř 8 tisíc korun. S tímto zbožím následně prošla pokladní zónou, aniž by za něj zaplatila a vyšla z prodejny ven. V ten moment ji ale zastavila ostraha obchodu, která zavolala a o všem informovala policii. 

Na služebně policisté ženu vyslechli a v dostupných evidencích zjistili, že se jedná o recidivistku, která byla za takové jednání v posledních třech potrestána a odsouzena. Nyní ji za trestný čin krádež hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři roky.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. prosince 2021

vytisknout  e-mailem