Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zapomenuté klíčky v zapalování

PLZEŇ - Policisté obvodního oddělení 2 se zabývají celkem pěti trestních případů majetkového charakteru. Zapomenuté klíče v zapalování, vozidlo opuštěno či dokonce nastartováno. Pachatelé využili příležitosti a cizí vozidlo neoprávněně užili pro svou potřebu. 

Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 se v poslední době zabývají množícími se případy majetkového charakteru, ve kterých hraje hlavní roli neoprávněně užité vozidlo.  Během měsíce listopadu 2021 se na policisty obrátil poškozený majitel vozu s tím, že mu měl klíčky od vozidla odcizit  jeho kamarád z bytu a vozidlo bez jeho vědomí užít pro svou potřebu. V dalším listopadovém případě si poškozený své klíčky od vozidla zapomněl ve dveřích vozu, od kterého odešel, pachatel uchopil svou příležitost a vozidlo neoprávněně užil pro svou potřebu. Během prosince 2021 policisté prověřují další tři podobné nahlášené případy. Na jedné BČS v Plzni zanechal řidič klíčky od vozidla v zapalování, vozidlo ponechal nastartované a od vozidla se vzdálil. Této příležitosti opět využila neznámá osoba, která usedla za volant a s vozem  neoprávněně projela. V tomto případě již policisté osobu vypátrali a případem se dále zabývají. V neposledním případě ponechal poškozený ve voze klíčky v zapalování a od vozidla odešel. Opět této příležitosti využil neznámý pachatel, který vozidlo užil pro svou potřebu. 

Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užití cizí věci a jednotlivými případy se dále zabývají a po pachatelích a vozidlech dále pátrají.

Policisté apelují na majitele vozidel, aby si před odchodem od vozu svá vozidla řádně zabezpečili a nedávali tak šanci zlodějům.

nprap. Veronika Hokrová
23. prosince 2021

vytisknout  e-mailem