Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zapomenutá ledvinka byla vypátrána

KLADENSKO - Obsahem byla peněženka s platebními kartami a finanční hotovostí. 

Na policejní služebnu Kladno Kročehlavy se dne 24. června 2020 ve večerních hodinách dostavil osmatřicetiletý muž učinit oznámení o odcizení odloženého příručního zavazadla – ledvinky.

Téhož dne poškozený muž v čase od 13.00 do 14.00 hodin na úřadě v Kladně v ulici Osvobozených politických vězňů zanechal na toaletě volně ležet ledvinku. Obsahem tohoto příručního zavazadla byla peněženka hnědé barvy s osobními doklady finanční hotovostí a platebními kartami.  Ztrátu ledvinky poškozený zjistil až v podvečerních hodinách po příchodu domů. Vzniklá škoda je ve výši 1 500,-Kč.

Policisté tento případ začali prověřovat jako podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Na základě prvotního šetření však bylo zjištěno, že následujícího dne 25. června 2020, jakmile byl v ranních hodinách úřad otevřen, byla zde provedena kontrola a v prostorách, kde si muž ledvinku  omylem ponechal, byla ledvinka i s obsahem nalezena. Majitel měl v tomto případě velké štěstí.

Policie neustále upozorňuje občany, aby byli opatrní a dávali si na své věci pozor a své kabelky, peněženky, batohy, ledvinky, kufříky a ostatní věci neponechávali nikde bez dozoru. Pachateli k obohacení se ve svůj prospěch mnohdy postačí jen malá chvilka nepozornosti, aby se zmocnil cizího majetku.

 
 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
26. června 2020

vytisknout  e-mailem