Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zaplatil filmovou rekvizitou

Běžný zákazník v běžném obchodě zaplatil ne až tolik běžnou bankovkou. Teď mu za to hrozí až osm let vězení. 

Od počátku listopadu prošetřují policisté z Ruzyně případ kvalifikovaný jako podezření z trestného činu padělání a pozměnění peněz. A co se vlastně stalo?

Sedmého listopadu odpoledne přišel neznámý muž nakupovat do nákupního centra, které je nedaleko tamního letiště. Tam zašel konkrétně do prodejny potravin, kde do nákupního košíku navršil různé pochutiny.

Jako správný a slušný zákazník si to následně namířil k pokladně. Tam zboží vyndal na pojezdový pás, pokladní ho namarkoval, zákazník zaplatil a z prodejny, potažmo nákupního centra odjel.

To vše je košer, tedy krom jedné, velice podstatné maličkosti. Posléze se totiž ukázalo, že pětitisícová bankovka, kterou zákazník nákup zaplatil, není pravá. Jednak neodpovídalo její barevné provedení, dále neměla žádné ochranné prvky, ale hlavně na ní bylo napsáno „JEN PRO FILMOVÉ ÚČELY“.

Policisté sice disponují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je hledaný zachycen, ale i tak zatím jeho totožnost stále neznají.

Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejným způsobem přijmeme informace k identitě ženy, která hledaného doprovází. Ta je v rámci tohoto případu vnímána jako důležitá svědkyně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

1 Bankovka foto č. 1

1 Bankovka foto č. 1 

Detailní náhled

2 Bankovka foto č. 2

2 Bankovka foto č. 2  

Detailní náhled

3 hledaný muž a svědkyně (1)

3 hledaný muž a svědkyně (1) 

Detailní náhled

4 hledaný muž a svědkyně (2)

4 hledaný muž a svědkyně (2) 

Detailní náhled

5 hledaný muž a svědkyně (3)

5 hledaný muž a svědkyně (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem