Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaparkovaný vůz ráno nenašla

HRADECKO - Letos zloději v Hradci ukradli 15 aut, škoda přes 1,7 milionů korun  

Hradečtí policisté pátrají po zloději, který v noci z pondělí na úterý 6. března 2012 odcizil před domem ve Vachkově ulici v Hradci Králové zaparkovaný automobil značky Škoda Roomster v ceně 200 tisíc korun.

Žena zapůjčený vůz od příbuzných na silnici před domem odstavila v pondělí 5. března 2012 kolem šesté hodiny v podvečer. Následující den krátce po osmé hodině ranní chtěla s vozidlem odjet, ale automobil už tam nestál. Modrý vůz někdo přes noc ukradl.
Po vozidle tovární značky Škoda Roomster registrační značky 3H1 8371 policisté ihned vyhlásili celostátní pátrání. Podle oznamovatelky bylo vozidlo upraveno pro výcvik autoškoly. Dále bylo vybaveno přídavným brzdovým a spojkovým pedálem před sedadlem spolujezdce. Viditelné označení jako vozidlo autoškoly nemělo.
V autě zůstalo osvědčení o registraci vozidla, na zadním sedadle dětská autosedačka a v zavazadlovém prostoru dětské sáňky a dětské sjezdové lyže. Palivová nádrž byla naplněna si do tří čtvrtin. Škodu na šest let starém vozidle oznamovatelka vyčíslila na 200 tisíc korun a na odcizených věcech majitelka škodu odhadla na necelé tři tisíce korun.
Prozatím se policistům zloděje dopadnout nepodařilo. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Případní svědci, kteří by zaznamenali jakékoliv informace o pohybu vozidla Škoda Roomster, mohou volat na bezplatné telefonní číslo Policie České republiky 158.

Od ledna do 6. března letošního roku (2012) zaznamenala policie v Hradci Králové 15 případů odcizených automobilů. Hmotná škoda dosáhla částky přes 1,7 milionů korun. Za stejné období loňského roku (od 1. ledna do 6. března 2011) policisté šetřili 21 případů s celkovou hmotnou škodou 2,4 milionů korun. Předloni (2010) jich vyšetřovali pouze 10.

Prevence: zabezpeční vozidel
                   Rok 2011 zabezpeční vozidel
 
Další zajímavosti naleznete na: Vyhledávání podle SPZ, čísla motoru, VIN a podvozku     
                                                        
Krádeže vozidel 

nprap. Anna Pešavová - 7. března 2012 (12:50)
 

vytisknout  e-mailem