Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaparkovaný vůz poškodil klíčem

LOUNSKO – Zajištěná stopa napomohla odhalit muže, který poškodil zaparkovaný Jaguar. 

 Ze spáchání trestného činu je nyní čerstvě obviněný pětadvacetiletý mladík, který měl v ulici Petra Obrovce v Lounech během srpnových nočních hodin poškodit lak zaparkovaného vozidla.

 Tou dobou neznámý pachatel přistoupil k vozidlu Jaguar I-PACE šedé barvy a klíčem způsobil vrypy do laku obou dveří na pravé straně zaparkovaného vozidla. Vrypy se mu zdály jako malé dostiučinění, a tak je doplnil odplivnutím na jedno z oken Jaguaru. Přivolaní policisté společně s kriminalistickým technikem zadokumentovali veškeré informace a nechybělo zajištění stop z místa činu pro identifikaci nočního rytce. Svým jednáním neznámý pachatel způsobil škodu bezmála 30 tisíc korun a tím naplnil skutkovou podstatu trestného činu, konkrétně přečinu poškození cizí věci.

 Důkladným prověřováním informací bylo zjištěno, že by pachatelem mohl být expřítel nynější partnerky poškozeného. Lounští policisté si dotyčného expřítele pozvali k podání vysvětlení, jenže ten jakýkoliv podíl na poškození vozidla popřel. Policisté nezaháleli a zaslali zajištěné stopy z místa činu k rozboru na Odbor kriminalistické techniky a expertíz Policie České republiky.

 Právě tento rozbor přinesl kýžené ovoce a celý případ převzali kriminalisté z lounského oddělení obecné kriminality. Ti expřítele opětovně předvolali k výslechu, kde byl konfrontován výsledkem zkoumání stop a pod tíhou nově nabytých důkazů se vyšetřovatelce případu doznal k poškození Jaguaru. Po dlouhé cestě prověřování a vyšetřování lounští kriminalisté obvinili 25letého muže z Lounska ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kdy mu v případě uznání viny soudem hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

12. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem