Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaparkoval před budovou policie

BŘECLAVSKO: Řidič vlivem mikrospánku nezvládl řízení. 

Břeclav - Dopravní policisté nemuseli ani vyjíždět - stačilo pouze vyběhnout před budovu břeclavské policie, přejít silnici a začít řešit nehodu. Dnes ráno tam havaroval 22letý řidič osobního vozidla Ford Focus. Jak se ukázalo, vracel se ze zahraniční dovolené a únava se proměnila v mikrospánek. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a „zaparkovalo“ přímo na chodníku u vstupních dveří do prodejny. Můžeme mluvit o velkém štěstí, že tudy v uvedenou dobu nikdo neprocházel. Měření alkoholu i testování drog dopadlo u řidiče negativně. Ve vozidle jely ještě dvě spolujezdkyně, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Policisté apelují na řidiče, aby nepodceňovali zvýšenou únavu či dokonce ospalost. Mikrospánku zpravidla předchází problém s koncentrací a řidiči začínají zpomaleně reagovat na okolní podněty. Bohužel jakékoliv varovné příznaky většina řidičů podceňuje a v jízdě pokračuje dál.

Chceme tak varovat hlavně dovolenkové řidiče, kteří se vydávají na dlouhé cesty, aby si uvědomili, že by po celou dobu jízdy neměli podceňovat varovné příznaky únavy, měli by dělat pravidelné přestávky a pokud to situace dovolí, měli by se při řízení vozidla na dlouhé trase střídat.

Přejeme hodně ujetých kilometrů a hlavně šťastný návrat!

por. Mgr. Kamila Haraštová, 2. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

BV nehoda

BV nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem