Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaostřeno na cyklisty

Frýdek-Místek - policisté frýdeckomísteckého preventivního a informačního oddělení se společně s partnery pustili do realizace projektu "Cyklistické desatero". 

 

Foto : PČR F-M/ třinečtí policisté vysvětlují cíle kampaněFoto : PČR F-M/ třinečtí policisté vysvětlují cíle kampaně
   Ten vznikl ve spolupráci Týmu pro rozvoj cyklistické dopravy, Besipu a Policie České republiky. Primárním cílem projektu je oslovení co možná nejvíce cyklistů celého věkového spektra, za účelem zvýšení jejich bezpečnosti. Jako pomůcka vznikl leták s cyklistickým desaterem. V tomto jsou obsaženy důležité informace, které by měly vést ke zlepšení povědomí veřejnosti o bezpečnosti  související s cyklodopravou. Mezi hlavní patří například otázka správné výbavy  kola, viditelnost cyklisty a v neposlední řadě zde nalezneme radu, jak se zachovat při kolizi.
Na počátku tohoto týdne  byl projekt spuštěn pilotní akcí v Třinci . V rámci hlídkové služby, na místech frekventovaných cyklisty, policisté umisťovali uvedené letáky na kola ve stojanech nebo přímo rozdávali  přítomným cyklistům. Těm pak vysvětlovali cíle kampaně a odpovídali na jejich dotazy. Po třinecké premiéře budou strážci zákona Územního odboru Frýdek-Místek pokračovat v tomto osvětovém programu v rámci celého  okresu.

nprap. Bc. Vlastimil Starzyk
3. srpna 2011

Odkazy do noveho okna

Cyklistické desatero Třinec 2

Cyklistické desatero Třinec 2 

Detailní náhled

Cyklistické desatero Třinec 3

Cyklistické desatero Třinec 3 

Detailní náhled

Cyklistické desatero Třinec 4

Cyklistické desatero Třinec 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem