Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

„ŽANY“ odhalila varnu pervitinu

VSETÍNSKO: Výrobce drogou zásoboval Vsetínsko, Novojičínsko a Frýdecko-Místecko. 

Vsetínští kriminalisté zadrželi koncem minulého týdne pětičlennou skupinu toxikomanů. Při realizaci s pracovním názvem „ŽANY“ zajistili kompletní varnu pervitinu, kterou našli v rodinném domku v Hukvaldech. Výrobce zásoboval drogou přes další dealery uživatele na Novojičínsku, Frýdecko-Místecku a Vsetínsku.
 
Hlavní výrobce pervitinu, pětatřicetiletý muž z obce Hukvaldy, začal s výrobou narkotik poté, co od něj odešla manželka. Vařením a následným prodejem drog si vydělával na živobytí. Při domovní prohlídce u něj kolegové objevili kompletní varnu. Zajistili digitální váhy, kanystry, několik dóz s chemikáliemi, teploměry, propanbutanový vařič, skleněné  baňky, a také  necelých 20 gramů pervitinu. Zadržený muž drogu vyráběl jak pro svoji potřebu, tak k další distribuci převážně na Frýdecko-Místecko a Novojičínsko. Narkotika nevyráběl jenom doma, ale často vaříval na propanbutanovém vařiči někde v okolních lesích. Pro léčivo, potřebné k výrobě jezdil do Polska. Od září loňského roku vyrobil nejméně 135 g pervitinu, kterým zásoboval i svoji třiačtyřicetiletou přítelkyni z Frenštátu pod Radhoštěm. Něco jí dával zdarma, ale podstatnou část mu vždy zaplatila, protože drogu distribuovala mezi další uživatele nejenom v obci, kde bydlela, ale vozila ho i na Valašsko. Při domovní prohlídce u ní kolegové našli injekční stříkačky a plastové sáčky tzv. dealeráky s pervitinem. Další obvinění v této kauze s pracovním názvem „ŽANY“, jsou muži ve věku 31 let z Frenštátu p. R. a 23 let ze Zašové a dále jedenatřicetiletá žena ze stejné vesnice. Tato trojice obviněných distribuovala pervitin získaný převážně od zmiňované třiačtyřicetileté ženy z Frenštátu p. R. a prodávala ho dalším uživatelům převážně na Rožnovsku a Valašskomeziříčsku.
 
Čtyři ze zadržených byli obviněni z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy s trestní sazbou do pěti let. Hlavnímu výrobci pak hrozí desetileté vězení. Pětice zadržených byla po sdělení obvinění z cel propuštěna a všichni jsou stíháni na svobodě.  
 
Jedná se o čtvrtou zjištěnou varnu pervitinu v letošním roce v okrese Vsetín.
 

13. června 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem