Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zanedbání povinné výživy

Na své potomky neplatí 

Policisté na Klatovsku se v těchto dnech zabývali mimo běžného výkonu služby a šetření majetkových trestných činů i trestnou  činností nezodpovědných rodičů, kteří se měli dopustit  trestné činnosti  směřující proti  rodině a dětem.

Policisté pořádkové služby  z obvodního oddělení Klatovy postupovali v těchto dnech  případ  této kategorie kolegům  služby kriminální policie a vyšetřování. Jak bylo v rámci prováděného šetření zjištěno, 38mi letý  otec neměl řádně plnit   svoji zákonnnou povinnost vyživovat syna, což mu bylo  uloženo rozsudkem okresního soudu. Podle doložených  materiálů  je jeho dlužná částka větší než  136 tisíc korun, jelikož  výživné nemá platit již od  roku 2006 do současnosti.

Dalším postoupeným případem, který  šetřili policisté obvodního oddělení Horažďovice, je  obdobný skutek, kterého se měla dopustit 32letá matka vůči svému  nezletilému 9ti letému synovi. Výše dlužné částky  přesáhla hranici 55 tisíc korun.

Proti dalšímu  "rodiči" bylo zahájeno  policisty služby kriminální policie a vyšetřování  trestní stíhání.  Přečinu zanedbání povinné výživy se měl dopustit 47mi letý muž z Klatov, který řádně neplatil od loňského podzimu výživné na své dvě děti - nezletilou dceru a syna. Na "alimentech" má nyní dlužit  více jak 39 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem