Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zanechali po sobě stopy krve

BRNO: Trojice se vloupala do jednapadesáti automatů a způsobila škodu bezmála 1 milion korun 

Obrovský kus práce mají za sebou kriminalisté Městského ředitelství Brno i pracovníci z Oddělení kriminalistické techniky. Díky analýze DNA a intenzivnímu šetření se podařilo objasnit 51 případů vloupání do nápojových automatů takřka po celém Brně.
 
Podezřelými jsou tři muži z Brna ve věku 24, 26 a 27 let. Uvedené trestné činnosti se věnovali přibližně půl roku. Poškodili a vyloupili automaty v různých objektech například v nemocnicích, školách, sportovních institucích i ve firmách. V několika případech částka za poškození automatu značně převyšovala „výdělek“ zlodějů. V lednu se jeden z podezřelých vloupal do přístroje na Staré Osadě v objektu Dopravního podniku. Odnesl si pouze 20 korun, ovšem poškozením automatu způsobil škodu 18 000 korun. Naopak 36 000 korun si trojice odnesla z nápojového automatu, který je umístěn v prostorách jazykové školy v centru města.
 
Mladíci svým jednáním, tedy odcizením peněz a poškozením automatů, způsobili celkovou škodu více než tři čtvrtě milionu korun. Dva muži jsou stíhaní vazebně jeden z podezřelých na svobodě. Za trestné činy krádež a poškozování cizí věci jim nyní může hrozit až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Nejmladšímu z trojice však může hrozit trest odnětí svobody až na deset let. Mladík má na svědomí také dvě loupežná přepadení. Poprvé zaútočil v květnu na šestnáctiletého mladíka, který byl na cestě do školy. Strčil ho do křoví a vyhrožoval, že pokud mu neodevzdá mobil, pustí na něj svého pitbulteriéra. Mladík ze strachu telefon vydal. K dalšímu případu došlo přibližně o měsíc později, kdy si podezřelý přisedl také k šestnáctiletému mladíkovi na lavičku a začal s ním komunikovat. Mladík se však zvedl a chtěl z místa odejít. Podezřelý mu začal vyhrožovat nožem a požadoval po něm stříbrné náramky, mobilní telefon i peněženku. Mladík mu ze strachu věci vydal.
 
Zvukový záznam: automaty2.7.mp3
  
Zpracovala:
nprap. Andrea Procházková
 

vytisknout  e-mailem