Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zaměstnanec stavebnin zpronevěřil peníze a materiál

HRADECKO - Za zpronevěru muži hrozí až pětileté vězení  

Předevčírem (28. března 2012) hradečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili vyšetřování případu zpronevěry.

Ze zpronevěry v prodejně stavebnin v Hradci Králové je důvodněpodezřelý sedmatřicetiletý muž z Pardubicka, který svému zaměstnavateli stačil během jednoho měsíce zpronevěřit peníze a různé druhy stavebního materiálu. Muž, pracující několik let na pozici obchodního zástupce, v jednom případě zpronevěřil z pokladny svěřenou finanční hotovost a v dalších několika případech neodvedl tržby utržené z prodeje různého stavebního materiálu (jako například fasádního polystyrenu, pórobetonových tvárnic, lepící a stěrkové malty, silikonové omítky atd.).
Muž do současné doby peníze a ani zboží nevrátil. Získané peníze si ponechal pro svoji potřebu. Podvodník zaměstnavatele připravil celkem o téměř 85 tisíc korun.

Na chybějící peníze v pokladně přišla v loňském (2011) červnu vedoucí prodejny. Provedená inventura odhalila i chybějící materiál. Poté byla celá věc oznámena na policii.

Ještě předtím než případ policisté ukončili muž od nich převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Muž, který v prodejně pracoval zhruba tři a půl roku, se policistům k trestné činnosti doznal a svého jednání litoval. Policistům uvedl, že se v loňském (2011) květnu dostal do tíživé finanční situace. Prý nutně potřeboval peníze na zaplacení svého dluhu. Vzniklou škodu hodlá umořit penězi, které v nejbližších dnech získá z prodeje svého osobního motorového vozidla.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až pětiletým trestem odnětí svobody. Policisté případ předali hradeckému státnímu zastupitelství.

nprap. Anna Pešavová - 30. března 2012 (13:10)
 

vytisknout  e-mailem