Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměstnanci kradli zinek

DĚČÍNSKO - Ke krádežím využívali přestávek na jídlo; Z balkonu zmizela kola a další zprávy. 

Zaměstnanci kradli zinek

     Až dvouleté vězení hrozí třem spolupachatelům ve věku 34, 38 a 43 let. Jsou podezřelí, že jako zaměstnanci strojírenského závodu na Děčínsku odcizili z haly asi 300 kilogramů zinku, který v průběhu několika dnů během přestávek na jídlo postupně odnosili v kyblících a naložili do auta, kterým ho po směně odvezli.

     Dalších více jak dvě stě kilogramů kovu v hodnotě téměř 16 tisíc korun se odcizit pokusili, poškozené firmě způsobili škodu přes 21 tisíc korun. Policisté všem sdělili podezření z přečinu krádeže a krádeže ve stadiu pokusu, vyšetřování jsou na svobodě.

Z balkonu zmizela kola

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Děčíně vnikl na balkon v mezipatře panelového domu. Odcizil z něj tři jízdní kola a skateboard, oznamovatelka vyčíslila škodu na pět tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Krádež nafty

     Škodu přes osm tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který ze dvou zaparkovaných pracovních strojů zaparkovaných v Děčíně ukradl pohonné hmoty. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu za krádež nafty až dvouleté vězení.

Zloděj odnesl měděný svod

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který vnikl na oplocenou zahradu ve Šluknově, kde z rodinného domu odcizil několik metrů měděného okapového svodu. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun, po pachateli, kterému hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, nyní policisté pátrají.

8. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem