Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaměřili se na autobusy

Dne 14. 7. 2010 se uskutečnila na rychlostní komunikaci R35 dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená na řidiče autobusů a technický stav jejich vozidel. 

Dopravně bezpečnostního opatření se zúčastnili policisté z Dálničního oddělení Kocourovec, Celní správa Olomouc a Cizinecká policie Přerov.

Během dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali celkem 71 motorových vozidel z toho 23 autobusů. Policisté v součinnosti s výše uvedenými složkami odhalili 24 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Policejní hlídky uložily blokové pokuty v celkové výši 12 300 korun.

V souvislosti s bezpečnostním opatřením byli zjištěni dva zahraniční a jeden tuzemský řidič autobusu, kteří nedodržovali bezpečnostní přestávky nebo nevedli stanoveným způsobem záznam o provozu vozidla. Zahraničním řidičům autobusu byla uložena kauce v celkové výši 30 tisíc korun.

Výsledkem bezpečnostního opatření bylo celkové zvýšení bezpečnosti a plynulosti autobusové dopravy na rychlostní komunikaci R35.

por. Mgr. Michal Pižurin

 

 

 

 

                                                                 

 

                 

vytisknout  e-mailem