Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na chodce a cyklisty

KROMĚŘÍŽSKO: Někteří si odváželi pokutu. 

Tento týden se policisté jednotlivých obvodních oddělení a dopravního inspektorátu zaměřili na zvlášť zranitelné účastníky silničního provozu – chodce a cyklisty. Dohlíželi zejména na pohyb jezdců na jízdních kolech, kolech s pomocným motorem, na elektrokolech, koloběžkách a elektrokoloběžkách. Kontrolovali povinnou výbavu těchto dopravních prostředků a to, zda účastníci mladší 18 let mají při jízdě nasazenou přilbu. Všichni zastavení se zároveň podrobili dechové zkoušce.

Policisté se v průběhu akce setkali s jízdou na chodníku, s tím, že osobám mladším 18 let chyběla přilba nebo měli dopravní prostředek ve špatném technickém stavu. Hlídky přestupky řešily uložením blokových pokut.

K jízdě na výše uvedených dopravních prostředcích, jejichž maximální rychlost nepřesahuje 25 km/h a výkon je do 1000 W, musí jezdec použít stezku pro cyklisty, pozemní komunikaci, chodník můžou užít jen děti do 10 let. Přilba je povinná do 18 let, doporučená je však i osobám starším. Koloběžka je určena pouze pro jednu osobu, tudíž není možné, aby na nich rodiče vozili své děti. Ohrožují tím jejich zdraví a mnohdy i životy.  

6. května 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

DBA - cyklisté a chodci 2DBA - cyklisté a chodci 2

Odkazy do noveho okna

DBA - cyklisté a chodci 1

DBA - cyklisté a chodci 1 

Detailní náhled

DBA - cyklisté a chodci 3

DBA - cyklisté a chodci 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem