Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na vykrádání aut

TEPLICKO - Zloděj skončil ve vazební věznici; Mobil se našel... 

Zaměřil se na vykrádání aut

     Před dvěma týdny jsme informovali o dopadení zloděje, který měl koncem března okrást svého spolupracovníka v jedné z firem v průmyslové zóně (více v článku "Okradl spolupracovníka"). Obvinění z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ho ale po propuštění ze zadržení neodradilo od dalšího páchání trestné činnosti.

     Policisté zjistili, že muž během jediného týdne na přelomu dubna a května vykradl v Bílině nejméně šest motorových vozidel. Poškozené připravil o peníze, doklady, autorádio, navigaci a další věci v celkové hodnotě přes 73 tisíc korun. Majitelé aut nyní mohou klidněji spát, protože soudce akceptoval návrh na vzetí muže obviněného z dalších krádeží do vazby.

Mobil se našel

     Na Teplické policisty se obrátila žena, která měla zapomenout na pobočce banky svůj mobilní telefon v hodnotě dvacet tisíc korun, který si měl přisvojit neznámý pachatel. Policisté na základě oznámení zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Nakonec se však ukázalo, že ke spáchání žádného protiprávního jednání nedošlo, ženě totiž mobil vrátila poctivá prodavačka v supermarketu, případ byl proto odložen.

Krádež desek

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který v katastru obce Košťany odcizil stavební materiál. Lapka ukradl z volně přístupného pozemku čtyřicet OSB desek v celkové hodnotě deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

15. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem