Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřil se na rekreační chatu

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl pracovní nářadí. 

V pátek dopoledne zjistil sedmasedmdesátiletý muž, že mu někdo během uplynulého měsíce ukradl věci z chaty. Prozatím neznámý pachatel se zaměřil na rekreační chalupu v katastru obce Rusava. Překonal zámek na dveřích do dílny, která se nachází pod terasou chatky a vnikl dovnitř. Ukradl pracovní nářadí. Majiteli tak způsobil škodu za více jak jedenáct tisíc korun.
Policisté provedli ohledání místa činu a učinili potřebná šetření. Po pachateli trestného činu krádež a porušování domovní svobody nyní pátrají. V případě dopadení mu hrozí až tři roky vězení.
 
S příchodem zimních měsíců opouštějí majitelé své chaty. Je proto důležité rekreační chalupy řádně zabezpečit před nezvanými hosty. Pachatelé, kteří se do chatek vloupávají, si vybírají především odlehlé a nezabezpečené objekty.
Chatařům doporučujeme, aby si své chalupy v průběhu zimy kontrolovali častěji, aby při odjezdu řádně uzamkli dveře a uzavřeli okna. Dobré je zavírat i okenice. Zárubně lze zpevnit ocelovým pásem, dveře je možné vybavit bezpečnostními zámky, na okna lze nainstalovat mříže. Mimo to je vhodné využít elektronické zabezpečení.
Velkým lákadlem pro zloděje jsou viditelně umístěné cennější předměty (elektronika, starožitnosti). Při delší nepřítomnosti, zvláště před zimním obdobím, by si je lidé měli z chat odvést. Je dobré si dopředu cenné věci nafotit a opsat si výrobní čísla elektroniky.
 
31. října 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem