Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaměřeno na řidiče motocyklů

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté dohlíželi na bezpečnost provozu v rizikových úsecích oblíbených motocyklisty. 

Od pátku 24. června do neděle 26. června 2022 proběhla na území Olomouckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na řidiče motocyklů. V předem vytipovaných lokalitách se zvýšeným rizikem nehodovosti policisté kontrolovali zejména dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholických nápojů či jiných návykových látek, technický stav vozidel, způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu nejen motocyklisty, ale i ostatními účastníky silničního provozu. Při prováděných kontrolách se policisté zaměřili také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Během akce policisté zkontrolovali více než 200 vozidel a odhalili na 130 přestupků, pěti z nich se dopustili motorkáři. Ve většině případů se jednalo o překročení povolené rychlosti jízdy jak v obci, tak mimo ni. Kontroly odhalily také čtyři řidiče motorových vozidel pod vlivem alkoholu, jednoho pod vlivem návykové látky.

Cílem těchto dopravně bezpečnostních akcí je ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu, snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na našich silnicích, upozornit na rizika spojená s překračováním nejvyšší dovolené rychlosti a nerespektováním dalších pravidel silničního provozu, která mají každoročně za následek tisíce dopravních nehod a mnoho zmařených lidských životů.

Obdobně zaměřené dopravně bezpečnostní i preventivní akce chystáme i na nadcházející období prázdnin.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
27. června 2022

Odkazy do noveho okna

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

DBA motorkáři

DBA motorkáři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem