Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zaměřeno na řidiče

ŠUMPERSKO - Řidiči často překračují nejvyšší dovolenou rychlost v obcích. 

Během včerejšího dopoledne proběhla na území šumperského územního odboru dopravně bezpečnostní akce, při níž se policisté zaměřili především na zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel, dodržování stanovené rychlosti jízdy v obci, technický stav vozidel a dodržování sociálních předpisů.

Během akce policisté zkontrolovali na pět desítek vozidel a odhalili 38 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V drtivé většině, v 31 případech, se jednalo o překročení nejvyšší dovolené rychlosti v obci. Rekordmanem dne se stal řidič, který se Sobotínem prohnal rychlostí 85 km/h. V dalších pěti případech silniční kontroly odhalily špatný technický stav vozidel a u dvou řidičů bylo zjištěno ovlivnění alkoholem. V obou případech se jednalo o hodnoty pod 0,5 promile alkoholu v dechu.

Zejména na řidiče se v odpoledních hodinách zaměřili také policisté ze zábřežského obvodního oddělení. Ti řešili 17 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. V devíti případech se jednalo o špatný technický stav vozidel, tři řidiči nebyli za jízdy připoutání bezpečnostními pásy, tři vyrazili do ulic bez předepsaných dokladů a další dva nerespektovali dopravní značení.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
21. února 2020

vytisknout  e-mailem