Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaměřeno na motocyklisty

Ms kraj: Motocyklisté - zranitelní účastníci silničního provozu 

Dopravní policisté zaměřili svou pozornost na motocyklisty. Vytipovali uplynulou neděli dvě místa s vyšší frekvencí průjezdu těchto zranitelných účastníků silničního provozu, jednalo se konkrétně o obce Staré Hamry na Frýdecko-Místecku a Pohořílky na Novojičínsku. Na stanovištích byli policisté z několika dopravních inspektorátů našeho krajského ředitelství, dálničních oddělení a oddělení silničního dohledu. Jednalo se jak o motohlídky, tak policisty se služebními motocykly.

Při komunikaci s motocyklisty nechyběla potřebná „dávka“ preventivních rad a informací, nicméně policisté současně kontrolovali dodržování stanovené rychlosti jízdy, technický stav motocyklů či způsob předjíždění a samotné jízdy motocyklistů. Pozornost však věnovali policisté také ostatním účastníkům silničního provozu.

Když se odkloníme od bezesporu potřebné prevence, zkontrolovali policisté při této dopravně bezpečnostní akci přes 270 řidičů (vozidel i motocyklů). Z celkových 88 dopravních přestupků se motocyklisté dopustili 52. Obecně byl nejčastějším prohřeškem nevyhovující stav vozidla či motocyklu, jednalo se o 36 přestupků. Povolenou rychlost porušilo 30 řidičů a 2 řidiči drželi při jízdě v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení. Při řízení pod vlivem alkoholických nápojů zjistili policisté 1 řidiče.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 6. června 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem