Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaměřeno i na autobusy

VYŠKOVSKO: Kontrolovali jsme běžné i profesionální šoféry. 

Během uplynulého víkendu i pondělního rána neprošlo pomyslným sítem policejních dopravních kontrol opět několik řidičů. Tři řidiči měli pozitivní dechovou zkoušku, dva pozitivní test na drogy. Největší hodnotu, bezmála jedno promile, ukázal odborný přístroj na měření alkoholu profesionálnímu řidiči. Dnes v brzkých ranních hodinách se totiž vyškovští dopravní policisté zaměřili i na šoféry autobusů. Zkontrolovali jich téměř čtyřicítku. Na autobusovém nádraží v Rousínově museli zakázat další jízdu a zadržet řidičské oprávnění jednomu z nich. Naměřili mu totiž 0,98 promile. Vzhledem k hodnotě dechové zkoušky blížící se jednomu promile putoval řidič na odběr krve, který určí hladinu alkoholu v době, kdy muž usedl za volant.

Ani řidiči osobních vozidel nebyli bez hříchů. Dva mladší řidiči měli pozitivní test na drogy- v jednom případě to byla marihuana, v druhém dokonce kokain. V sobotu skončila v Račicích jízda šestadvacetiletého muže, který usedl za volant fabie s 0,8 promile alkoholu krvi. A někteří kombinovali rychlost s alkoholem. Jako třeba pětačtyřicetiletý cizinec, který sešlápl na silnici I/50 v místě omezení rychlosti na 70 km/h plynový pedál až ke stovce. K tomu se mu vymstilo popíjení pálenky a piva předchozího pátečního večera. Vyškovští dopravní policisté mu naměřili 0,6 promile. Všechny tyto hříšníky čeká jednání u správního orgánu, které končí tučnou pokutou a zákazem řízení. Cizinec také musel složit pětitisícovou kauci.

Mimo zákaz požívání alkoholu či drog řešili dopravní policisté během víkendu i několik dalších překročených rychlostí, technický stav vozidel a jeden řidič neměl řidičské oprávnění.

Na dalšího motoristu, který nerespektuje zákony, narazili v neděli i bučovičtí policisté. Mladého muže přistihli přímo v Bučovicích za volantem golfu. Jak ukázaly evidence, má až do roku 2019 uložen zákaz řízení. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí mu u soudu hrozí až tříleté vězení.

por. Mgr. Alice Musilová, 9.10.2017

Odkazy do noveho okna

ilustrační kontrola busy 2

ilustrační kontrola busy 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem