Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zálohu vzal, ale dílo neodvedl

HRADECKO - Prý pro hodně práce na zakázku zapomněl. 

Včerejšího dne 27.2. vrchní inspektor obvodního oddělení Hradec Králové 3 sdělil podezření z trestného činu podvod 45letému muži z Hradce Králové. Muž jako OSVČ zabývající se výrobou nábytku převzal v polovině září loňského roku od zákazníka zálohu na nákup materiálu pro realizaci zakázky, kterou si vzájemně sjednali. Zakázka měla být hotova během 2 až 3 týdnů. Po uplynutí sjednané doby zákazník řemeslníka kontaktoval. Ten nejprve řekl, že je nemocen pak, že čeká na poslední objednaný materiál a po nějaké době již telefon nezvedal a ani nereagoval na SMS. Na začátku prosince došla zákazníkovi trpělivost a celou věc oznámil.
Policisté muži prokázali, že žádný materiál prokazatelně nenakoupil, neprovedl žádné kroky k realizaci zakázky, zálohu ve výši 20 tisíc nevrátil a pravděpodobně ji užil pro vlastní potřebu. Na svoji obhajobu muž uvedl, že byl nějakou dobu opravdu nemocen a pro nadmíru zakázek na tuto zapomněl.
Jelikož se v posledních třech letech muž dopustil obdobného jednání a byl soudem odsouzen k 30 měsícům podmíněně, nyní mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
28.2.2018, 14.20

vytisknout  e-mailem