Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Záleží Vám na Vašem soukromí?

ŠUMPERSKO - Pak tedy počítač, notebook ani mobilní telefon nenechávejte volně přístupný dalším lidem, zamykejte jej a své přístupy chraňte bezpečným heslem. 

Komisař oddělení hospodářské kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech 29letého muže ze Šumperska ze spáchání trestných činů neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí. Obviněný muž měl koncem měsíce srpna letošního roku opakovaně neoprávněně vstupovat na facebookový profil své bývalé přítelkyně a monitorovat veškerou její komunikaci s dalšími lidmi. Protože se s rozchodem špatně vyrovnával, chtěl se bývalé přítelkyni pomstít. Části komunikací, které vedla jeho bývalá přítelkyně s dalšími muži, doplněné o intimní fotografie, si měl vyfotit a uložit na svůj mobilní telefon. Takto získaný materiál měl pak zpřístupnit k nahlédnutí nejen kamarádce své bývalé přítelkyně, ale prostřednictvím svého facebookového profilu jej zaslat také jejímu současnému příteli. Vše samozřejmě bez vědomí a souhlasu osob zúčastněných na komunikaci.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži za takové jednání podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
12. prosince 2018

vytisknout  e-mailem