Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zákrok Cizinecké policie

KARLOVARSKÝ KRAJ – Cizinci se prokazovali padělanými doklady. 

Policisté z oddělení dokumentace Odboru cizinecké policie sdělili podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny 29 cizinci z Ukrajiny.
 
Ten měl při provádění pobytové kontroly v Sokolově prokázat svou totožnost a oprávněnost pobytu na území ČR průkazem občana jiného státu na cizí údaje, opatřený skutečnou fotografií. Cizinec byl poté zadržen a převezen na policejní oddělení k provedení dalších procesních úkonů. Uvedený doklad byl specialisty posouzen jako celkový padělek. Cizinec byl předveden k Okresnímu soudu v Sokolově, kde byl odsouzen k trestu vyhoštění o výměře jednoho roku.
 
Další úspěšný zásah cizinecké Policie proběhl dne 14. 4. 2015, kdy byl na ubytovně v Mariánských Lázních při pobytové kontrole v rámci bezpečnostní akce kontrolován 34 letý cizinec z Ukrajiny.
 
Policistům prokázal svou totožnost a oprávněnost pobytu na území České republiky průkazem občana Rumunska, který byl opatřen jeho skutečnou fotografií. Tento průkaz byl podroben zkoumání specialistou pro odhalování neregulérních dokladů z Oddělení dokladů a specializovaných činností Odboru cizinecké policie v Sokolově se závěrem, že se jedná o celkový padělek. Policisté z Oddělení dokumentace tak cizinci sdělili podezření ze spáchání přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny, za který mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Zuzana Týřová
16. 4. 2015

vytisknout  e-mailem