Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zakoupil rum nezletilým

J.Hradec – Dačice - Opilého odvezla záchranka, nadýchal 1,80 promile.(Hlasová schr.974 233 1 

Případ se šťastným koncem nyní řeší dačičtí policisté. Nezletilý chlapec  požádal dne 9. července kolem 15:30 hodin v té době  neznámého muže, aby mu zakoupil litr Tuzemského rumu 37,5% za 239 korun v obchodě  v Dačicích. Muž chlapci vyhověl, destilát zakoupil a chlapci ho měl předat. Poté měl chlapec rum společně konzumovat s dalším nezletilým, který byl nalezen v podnapilém stavu u řeky Vápovka svými kamarády. Tito  vyrozuměli chlapcovu  matku, jež  zavolala ZZS a nezletilý chlapec byl  za její účasti převezen na vyšetření do nemocnice v J.Hradci, kde byl i hospitalizován. Policisty byl podroben dechové zkoušce, při které nadýchal 1,80 promile. Odběr krve prokázal přes 2 promile alkoholu v krevním séru dítěte.  První z chlapců byl též pozitivní na alkohol.

Dačičtí policisté neznámého muže, který alkohol dítěti koupil a předal  ztotožnili. Včerejšího dne 8. září převzal podezřelý muž z rukou dačických policistů  sdělení podezření, neboť se svým jednáním dopustil přečinu  podání alkoholu dítěti. Nyní je trestně stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení.

Pokud by kamarádi silně opilého nezletilce u řeky včas nenašli a duchapřítomně nezavolali jeho matce, jak mohla  tato  situace pro chlapce dopadnout…..???     

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

9. září 2021

vytisknout  e-mailem