Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaklíněné auto na železničním přejezdu

VSETÍNSKO: Auto zůstalo zaklíněno na železničním přejezdu a následně do něj narazil vlak. Nikdo nebyl zraněn. 

Včera večer v obci Huslenky došlo na železničním přejezdu ke srážce osobního auto s osobním vlakem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda překročila čtvrt milionu korun.

V obci Huslenky jela včera krátce před osmou večer pětadvacetiletá řidička ze Vsetínska s vozidlem tovární značky Ford. Odbočila z hlavního tahu obcí a chtěla následně přejet železniční přejezd. V této chvíli nebylo výstražné světelné ani akustické znamení zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu v činnosti. Při nájezdu na železniční přejezd ale řidička najela předním pravým kolem mimo něj a auto zůstalo na přejezdu zaklíněno. To se již spustilo zabezpečovací zařízení. Řidička i se svým spolujezdcem rychle opustili vozidlo.

K přejezdu mířila osobní vlaková souprava jedoucí ze Vsetína směrem do Velkých Karlovic. Došlo ke střetu vlaku s osobním autem.

Při srážce nedošlo ke zranění osádky auta, obsluhy vlaku ani nikoho z dvanácti cestujících. Policisté provedli u strojvedoucího i řidičky dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu. U obou byla negativní. Sčítaly se i škody. Na autě činí třicet tisíc a na vlakové soupravě čtvrt milionu korun.

Letos se jedná v okrese Vsetín o čtvrtý případ srážky vlaku s autem v prostoru železničního přejezdu. V loňském roce se žádný takový případ nestal.

13. listopadu 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkaz na letošní případ 1

Odkaz na letošní případ 2

Odkaz na letošní případ 3

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem