Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákazy řízení ignoruje

DĚČÍNSKO - Muž má uložené hned tři tresty, přesto stále řídí; Odcizená nafta a další zprávy. 

Zákazy řízení ignoruje

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 21letému muži, kterého zastavili policisté v České Kamenici. Sedl si za volant, i když má uloženy děčínským magistrátem a varnsdorfským městským úřadem hned tři platné zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Policisté mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, zatím je vyšetřován na svobodě.

Odcizená nafta

     Přibližně 200 litrů nafty zmizelo z nádrže kamionu zaparkovaného ve Varnsdorfu. Neznámý pachatel po násilném odstranění víčka ukradl pohonné hmoty v hodnotě asi šest tisíc korun, asi patnáctitisícovou škodu způsobil poškozením nádrže. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

     Pohonné hmoty ukradl z nádrže zaparkovaného kamionu neznámý zloděj také v Děčíně. Odčerpal asi 600 litrů nafty, škoda byla vyčíslena na sedmnáct tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže. V obou případech hrozí pachatelům s ohledem na vyhlášený nouzový stav až osm let za mřížemi.

Auto není trezor

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Děčíně vloupal do zaparkovaného auta. Odcizil z něj peníze a různé ruční a elektrické nářadí, celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav až osmileté vězení.

Vyhýbal se vězení

     Hlídka policistů z Podmokel vypátrala v Boleticích muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po čtyřiadvacetiletém muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání před měsícem, v neděli před patnáctou hodinou ho policisté omezili na svobodě a eskortovali do teplické věznice.

31. března 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem