Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zákazy nerespektoval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nyní mu hrozí až tříleté vězení. 

Předevčírem obvinil komisař z Oddělení obecné kriminality v Uherském Hradišti z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání devětadvacetiletého muže z Otrokovic.

Obviněný během uplynulých třech měsíců hned čtyřikrát překročil zákon. Trestnou činnost páchal převážně na Uherskohradišťsku, a to i přesto, že měl soudem uložen trest spočívající v zákazu pobytu na území okresu Uherské Hradiště. Jednoho skutku se pak dopustil ve zlínském okrese.

V polovině srpna odcizil společně s dvacetiletým mladíkem na parkovišti u restaurace v Uherském Hradišti vrak vozidla. Nepojízdné auto pak táhli na laně za osobním automobilem a v řízení se střídali. Obviněný tak očividně nebral v potaz nejen zákaz pobytu v okrese Uherské Hradiště, ale i další zákaz, a to zákaz řízení motorových vozidel, který mu byl rovněž uložen soudem. Odcizením vraku sice způsobil podle majitelky škodu pouze čtyři sta padesát korun, ale vzhledem k tomu, že byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, dopustil se tak trestného činu.

O několik dní později ho při řízení načapala policejní hlídka v Uherském Brodě. Muž tak znovu porušil jak zákaz řízení, tak zákaz pobytu. V říjnu pak zákaz řízení porušil ještě u obce Spytihněv na Zlínsku a o několik dní později porušil oba zákazy,  a to opět v Uherském Hradišti.

Nyní mu za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení.

2. listopadu 2020, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem