Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákazy ignorovala

LOUNSKO - Nepoučitelná řidička o své vozidlo možná přijde; Ze strojů odčerpal naftu. 

Se svým vozidlem se musela rozloučit 44letá žena z Lounska, která v neděli dopoledne v Podbořanech řídila právě toto auto. Dotyčnou zastavila ke kontrole hlídka policistů, která lustrací zjistila, že za volantem vozidla nemá co dělat. Příslušný soud jí totiž uložil trest zákazu řízení motorových vozidel, který trvá až do prosince příštího roku. 

Z uloženého zákazu si žena zřejmě moc nedělala a vozidlo tedy přesto řídila. Protože se podle zjištění policistů žena obdobného jednání dopouští opakovaně, rozhodli se její vozidlo zajistit. Řidičce, která navíc při dechových zkouškách nadýchala hodnoty kolem 0,8 promile alkoholu, již sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten jí podle zákona hrozí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody. Kromě toho by také mohla o vozidlo definitivně přijít, pokud by jí soud uložil trest propadnutí věci.

Ze strojů odčerpal naftu

Policisté z obvodního oddělení v Podbořanech se zabývají krádeží nafty z pracovních strojů. Podle oznámení přijatého na konci října se měl neznámý pachatel v prostoru bývalého lomu mezi obcemi Lubenec a Petrohrad násilím dostat do nádrží dvou odstavených pracovních strojů a odčerpat z nich celkem 200 litrů nafty. Majiteli tím způsobil více než sedmitisícovou škodu na odcizeném palivu a na dalších 7 tisíc byla předběžně vyčíslena škoda vzniklá poškozením strojů.

V případě dopadení hrozí pachateli za krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 3. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem