Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zákazníci nemají peníze ani zboží

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ženu jsme obvinili z podvodu. 

Vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality v uplynulých dnech obvinil sedmapadesátiletou ženu z trestného činu podvod.

Žena je majitelkou firmy na Uherskohradišťsku. Zabývala se prodejem nábytku a zaměstnávala několik lidí. Jenže přišla krize. Zákazníků najednou ubývalo, zboží leželo ve skladu a nájem za prostory se platit musel.

Žena situaci začala řešit tím, že propustila zaměstnance. Poté dokonce musela najít nové a menší prostory pro prodejnu. Ale ani to bohužel nestačilo. Jako jedinou naději viděla v tom, že si vezme u bankovní společnosti úvěr. Což se i stalo. Přesto ale po zaplacení všech pohledávek zůstávala finanční situace stejná. Proto se rozhodla vzít si půjčky také u nebankovní společnosti. Tím se ale postupně dostávala do kolotoče, ve kterém půjčkou splácela již nabrané půjčky.

I přesto, že žena měla nemalé problémy a věděla, že nemůže dostát svým závazkům, vybírala od zákazníků zálohy na objednaný nábytek. Peníze používala na umoření dluhů. Ve spise evidujeme dvaačtyřicet poškozených, kteří nemají ani peníze ani zboží. Škoda, kterou žena napáchala, je vyčíslena na bezmála šest set dvacet tisíc korun. Podle zákona může za mřížemi strávit dva až osm let. 

25. dubna 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem