Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zákaznice supermarketu přišla o kabelku

JIHLAVSKO: Při nakupování si dávejte pozor na své věci 

Jihlavští policisté prověřují případ krádeže kabelky, ke které došlo včera odpoledne v supermarketu na ulici Romana Havelky v Jihlavě. Dosud neznámý pachatel v době mezi 12.30 a 13.00 hodin využil nepozornosti zákaznice, která měla svoji kabelku zavěšenou na nákupním vozíku a prohlížela vystavené zboží, a kabelku odcizil. Žena v ní měla uloženou peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami, mobilní telefon, šperky a další věci, vše v hodnotě přes sedm tisíc korun.

Policisté po přijetí oznámení vyjeli na místo, kde provedli ohledání a prvotní šetření. Případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a  pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.

V souvislosti s uvedeným případem policisté opakovaně apelují na zákazníky prodejen, aby byli na své věci opatrní. Je vhodné nenechávat své tašky, kabelky a další zavazadla na nákupních vozících a mít je stále u sebe. Ačkoli lidé mají pocit, že mají věci na vozíku stále pod kontrolou a případné krádeže by si všimli, opak bývá pravdou. Pachateli krádeže většinou stačí jen malá chvilka, kdy se zákazník soustředí na výběr zboží. V některých případech zloději odcizí jenom peněženku uloženou v tašce, v jiných vezmou celou kabelku. Často se stává, že poškozený až u pokladny zjistí, že peněženka je pryč a on nemá čím zaplatit. Tím, že si lidé budou své cenné věci důsledně hlídat, se mohou vyhnout dalším problémům, které jim pachatelé krádeží způsobí.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

7. dubna 2016

vytisknout  e-mailem