Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zákaz zřejmě přeslechl

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilého řidiče zastavili hned dvakrát! 

Za uplynulý týden usedli za volant čtyři opilí řidiči. Jeden z nich dokonce havaroval.

V neděli 18. března krátce po poledni jel od Uherského Brodu řidič vozidla značky Fiat Panda, který měl v úmyslu přejet most přes potok Korečnice. Muž se ale dostatečně nevěnoval řízení a při přejíždění mostu vyjel vpravo, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Přivolaní policisté v dechu muže naměřili 1,55 promile alkoholu. Poté ho záchranáři se zraněním převezli do Uherskohradišťské nemocnice. Policisté navíc zjistili, že registrační značky připevněné na fiatu, patří k jinému vozidlu.

O něco vyšší hodnotu nadýchal šestačtyřicetiletý řidič vozidla značky Audi, kterého zastavila policejní hlídka v pátek ráno 16. března v ulici Obchodní v Uherském Hradišti. Přístroj vykázal hodnotu 1,76 promile alkoholu. Zanedlouho zastavili policisté v Uherském Ostrohu pětatřicetiletého řidiče fabie. Ten nadýchal 2,79 promile.

V pátek večer krátce před desátou hodinou projížděl Uherským Hradištěm sedmačtyřicetiletý řidič vozidla značky Opel. V ulici Průmyslová ho zastavila policejní hlídka a po kontrole dokladů ho vyzvala k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl 1,21 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. To ale zřejmě muž přeslechl. O několik hodin později ho totiž policisté zastavili za volantem opelu podruhé. Tentokrát nadýchal 1,29 promile.

23. března 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem