Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zákaz řízení, cizí vozidlo, havárie a navíc s pozitivním orientačním testem

HRADECKO – Muž se dal na útěk, policisté ho však rychle dostihli. 

Dne 22. července 2021 vyjížděla krátce před čtvrtou hodinou odpolední hlídka policistů k nahlášené dopravní nehodě. Při ní měl dvaadvacetiletý řidič Ford Mondeo nedodržet bezpečnou vzdálenost za před ním zastavujícím vozidlem, následkem čehož došlo ke střetu.

Když přijeli na místo policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, dal se muž na útěk. Poté, co ho dostihli, zjistili při provedeném testu na přítomnost jiných omamných látek, proč se nejspíše rozhodl takto reagovat. Policisté lustrací zjistili, že řidič má vysloveny dva platné zákazy řízení motorových vozidel až do srpna roku 2022 a navíc za volantem vozu, které mu nepatří.

Zároveň provedeným orientačním testem na jiné návykové látky zjistili u řidiče přítomnost amfetaminu/metamfetaminu. Muž se odmítl podrobit vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Muž tak skončil v policejní cele. Škodu způsobenou nehodou policisté předběžně vyčíslili na 55 tisíc korun.

Dopravní policisté, kteří nyní celý případ šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a užívání cizí věci, za což muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Lucie Konečná
23.7.2021, 10:00 hod.

Odkazy do noveho okna

DN Hradecko

DN Hradecko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem