Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zajištění veřejného pořádku při PLAY OFF ledního hokeje

LIBEREC – V liberecké Home Credit aréně se utkají týmy HC Bílí Tygři Liberec a Mountfield Hradec Králové. 

V souvislosti s konáním hokejového utkání mezi týmy HC Bílí Tygři Liberec a Mountfield Hradec Králové, ve čtvrtek 23. března 2023 v Liberci, v rámci 3. utkání čtvrtfinále Generali České pojišťovny PLAY OFF Tipsport extraligy ledního hokeje, připravili policisté bezpečnostní opatření. Utkání začíná v Home Credit aréně v 19:00 hodin. 

Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů budou dohlížet pořádkové síly v rámci policie Libereckého kraje, dopravní policisté, kriminalisté a členové antikonfliktního týmu. Při dohledu nad veřejným pořádkem vypomohou také  strážníci Městské policie Liberec a přímo na zimním stadionu také desítky členů pořadatelské služby.

Před a po ukončení utkání budou policisté zejména dohlížet na dodržování veřejného pořádku při přesunu fanoušků ke stadionu a následně při jejich odchodu. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí zimního stadionu a přilehlých ulicích. Policisté budou věnovat velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu zejména v okolí stadionu, křižovatkách v této lokalitě a na místech určených k parkování. V souvislosti s vysokou návštěvností tohoto utkání může dojít ke komplikacím v dopravě. Policisté jsou připraveni tyto kolizní situace řešit, přičemž není vyloučeno, že budou muset přistoupit i k momentálnímu omezení v dopravě či chvilkovému zastavení provozu, bude-li to situace vyžadovat. Dále budou policisté dohlížet a činit adekvátní opatření na místech určených k parkování vozidel.

V době konání hokejového utkání budou policisté dohlížet na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů  a dále působit preventivně u stadionu a v jeho okolí.

Řidiči by měli počítat s časovou prodlevou, která jim může vzniknout v souvislosti se zvýšením hustoty provozu před začátkem hokejového utkání a po jeho skončení. Dále bude pravděpodobně komplikovanější v okolí stadionu zaparkovat.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovatli tato dočasná omezení v den konání hokejového utkání tj. 23., ale také o den později, tedy 24. března 2023, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Rovněž žádáme občany, aby respektovali jak dopravní značení, tak i pokyny policistů, kteří budou na místě, a aby parkovali na místech k tomu určených. 

Obdobné opatření bude připraveno také na 4. utkání o den později, tedy 24. března 2023, jehož začátek je stanoven na 17. hodinu.

23. března 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem