Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zajištění nemovitostí za 100 milionů

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK), kteří jsou zařazeni v pracovním týmu Kobra, v minulých dnech provedli další rozsáhlé zajištění majetku osob, obviněných v rámci případu s krycím názvem VANE. 

Během vyšetřování tohoto případu probíhalo kontinuálně i finanční šetření za účelem zjištění majetkových poměrů obviněných osob a dohledání dalšího majetku, který měl být pořízen z výnosů z trestné činnosti. V rámci tohoto šetření kriminalisté zjistili, že zisky z trestné činnosti měly být obviněnými průběžně vyváděny z jimi ovládaných společností buď výběry peněz v hotovosti, nebo převody na bankovní účty v ČR a v zahraničí. Tímto způsobem měli obvinění chtít zastřít původ majetku, i ztížit práci orgánům činných v trestním řízení při jeho dohledávání.

V rámci finančního šetření kriminalisté ÚOKFK profilovali majetkové poměry jak obviněných, tak i dalších osob. Podařilo se zjistit, že jimi užívaný majetek hrubě nekoresponduje s informacemi získanými z finančních úřadů a České správy sociálního zabezpečení. Ze získaných informací vyplynulo, že profilované osoby nemohly disponovat dostatečným množstvím legálně nabytých finančních prostředků, kterých by bylo třeba pro pořízení jejich majetku.

Na základě těchto informací přistoupili členové týmu daňové Kobry k rozsáhlému zajištění majetku obviněných, při kterém zajistili několik luxusních nemovitostí v hodnotě nejméně 100 milionů korun. Jednalo se o jeden z posledních úkonů před ukončením vyšetřování tohoto rozsáhlého případu.

Více informací k případu VANE naleznete ZDE.

 

pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
21. června 2015

vytisknout  e-mailem