Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zajištění 13 migrantů

KRAJ - Úkrytem byl kamion převážející pneumatiky. 

Minulý týden 20.7. dopoledne jsme na lince 158 přijali oznámení o skupině lidí ukrývajících se v kamionu, který s nákladem pneumatik přijel z Rumunska do jedné z firem v Rychnově nad Kněžnou. Vyslané hlídky na místě zajistily 13 cizinců, kteří u sebe neměli žádné doklady. Z evidencí policisté zjistili, že se jedná o občany Indie a Nepálu ve věku od 23 do 41 let a nemají žádné oprávnění pobývat na území České republiky. Ani jeden z nich neměl v úmyslu požádat v naší zemi o mezinárodní ochranu.

V současné době jsou cizinci zajištěni a umístěni v zařízení pro zajištění cizinců, kde čekají na předání z ČR do států, odkud přicestovali, nebo, kde mají zažádáno o azyl. Všichni mají povinnost opustit ČR a polovina z nich má navíc správní vyhoštění s dvouletým zákazem vstupu do členských zemí EU.

Řidiče i přepravní společnost, které kamion patří, prověřujeme, zda se nedopustili trestných činů napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky a organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. 

V loňském roce jsme zajistili 17 migrantů, letos již 16.

por. Iva Kormošová
27.7.2022, 9.30

Odkazy do noveho okna

zajištění migrantů

zajištění migrantů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem