Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zajištěná marihuana

Policisté zadrželi dva muže, kteří měli u sebe přes dva kilogramy marihuany. Prozradil je její typický zápach. 

Ve středu 14. února 2018 si policisté hlídkové služby prvního policejního obvodu v rámci běžného výkonu služby všimli dvou mužů, kteří postávali ve Vrchlického sadech v Praze 1 a pokuřovali. Ti když viděli přibližující se hlídku, cigarety zahodili a chtěli z místa urychleně odejít. To se jim však nepodařilo, policisté je dostihli a provedli kontrolu.

V jejím průběhu byl z kontrolovaných cítit silný zápach, který je tolik typický pro sušené rostliny marihuany. Muži se navíc chovali velmi nervózně. Jako důvod uvedli, že jim za chvíli jede vlak a určitě ho díky kontrole nestihnou. Policisty však neobměkčili, a když jim po chvíli výmluv ukázali obsah svých batohů, bylo všem na místě jasné, že vlak opravdu nestihnou. V jednom z batohů byly totiž dva pytle, z kterých se onen zápach linul.

Kontrolovaní policistům následně přiznali, že se jedná o více jak dva kilogramy marihuany, kterou koupili od neznámého muže za několik tisíc euro a měli ji odvézt kamarádovi. Za tuto „službičku“ měli slíbenou finanční odměnu.

Policisté tak muže /25, 26/  na místě zadrželi a předvedli k provedení dalších úkonů na policejní služebnu.

V současné době je celá věc prošetřována pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský  - 15. února 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem