Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zahrádkářskou kolonii navštívil nezvaný host

KLADENSKO – Do chaty se naštěstí nedostal. 

V pondělí 19. srpna 2019 v časných ranních hodinách přijal operační důstojník na linku 158 oznámení od osmačtyřicetileté ženy z Rakovnicka, že se neznámý pachatel pokusil vykrást její rekreační chatu, která se nachází v zahrádkářské kolonii ve Stochově v ulici Lidická. Zloděj nejprve překonal dvoumetrové oplocení pozemku, poškodil atrapy bezpečnostních kamer a pokusil se vloupat do výše zmiňované chaty. U vstupních dveří utrhl petlici s visacím zámkem a snažil se vypáčit dveře, což se mu nepodařilo. Následně tedy násilně vnikl do zahradní chatky, která je také na pozemku a z té odcizil měnič napětí v hodnotě 6.500,- Kč. Dále na pozemku poškodil solární systém. Poškozením způsobil celkem škodu ve výši 4.000,- Kč.

Skutek je prošetřován policisty Obvodního oddělení Stochov jako přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Poškozená žena namontovala na chatu nejen výše uvedené kamery, ale umístila zde i fotopast, která jí zaslala na mobilní telefon informace, že objekt byl napaden. Proto policistům poskytla přesný čas, kdy k vloupání došlo a předala i video záznam, ze kterého byly pořízeny fotografie, na kterých je podezřelý muž zachycen.

Aby se ho podařilo výtečníka vypátrat a dopadnout, přivítali by policisté informace od občanů, které by vedly k odhalení totožnosti tohoto muže.

Dále by vyšetřovatel případu přivítal jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti po půl čtvrté ráno podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Stochov, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 880. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
21. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

Fotopast

Fotopast 

Detailní náhled

Fotopast

Fotopast 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem