Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zahájeno trestní stíhání

nepoučitelného "motoristy" 

Královéhradeckým policistům se podařilo předat usnesení o zahájení trestního stíhání 30 letému muži z Hradce Králové, čelí obvinění z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. V této době celkem častý trestný čin, ale u tohoto muže k němu vedla poměrně zvláštní cesta.

Už počátkem dubna ho v nočních hodinách kontrolovali policisté v Hradci Králové ve Favoritu, ačkoliv byl z rozhodnutí Magistrátu bez řidičského oprávnění.  Za čtyři dny nato ho ve večerních hodinách policisté kontrolovali při řízení vozidla znovu. To už se nechtěl vzdát jen tak lehce. Poté, co ho policisté viděli ve vozidle v prostoru stavby dálničního mostu u Praskačky a snažili se jeho vozidlo zastavit, dal se na zběsilý úprk ve vozidle před houkajícím policejním vozem. Policie mu zablokovala silnici, ale ani to na něj neplatilo, sjel na nezpevněnou krajnici, otřel se o služební vozidlo a ujížděl na Chlumec nad Cidlinou. V obci Obědovice už jel rychlostí 140 km/hod. Policie se rozhodla jeho riskantní jízdu u Nového Města razantně přerušit.  Silnici přehradilo nákladní vozidlo. Nezodpovědný řidič byl nucen zastavit a hned bylo jasné proč se rozhodl tak riskovat. Provedeným testem u něho bylo zjištěno požití návykových látek Extáze a Amfetamin a navíc měl na vozidle cizí registrační značku.

Koncem května se policisté s tímto člověkem potkali znovu - a jak jinak, za volantem. Tentokrát na Královéhradecku křižoval silnice ve Fordu Scorpio a navíc předjížděl v místě, kde je to zakázáno. V protisměru pak zachytil o protijedoucí vozidlo, které poškodil a sám se pravou zadní částí střetl ještě s předjíždějícím nákladnám vozidlem. Následně narazil ještě do protijedoucí Octávie, která skončila na boku a nechal za sebou víc jak čtvrtmiliónovou škodu.

Teď ho čeká soudní řízení a doufejme, že trest bude odpovídající jeho četnosti a nebezpečnosti protiprávního jednání.

vytisknout  e-mailem