Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zahájení trestního stíhání

Velikonoce pro ně budou mít soudní dohru 

     Zahájením trestního stíhání dvou osob  byly završeny letošní velikonoční svátky pro dva muže z Hrádku. Svátky slavili i s alkoholem a poté se měli dopustit protiprávního jednání, které nyní šetří rokycanská služba kriminální policie a vyšetřování.   
     Odpoledne o Velikonocích byla službu konající hlídka  policistů přivolána k oznámení o fyzickém napadení, ke kterému mělo dojít  u bytových jednotek v Hrádku. Na místě bylo prvotním šetřením zjištěno, že zde na místní komunikaci ležel  částečně obnažený muž. Když řidič vozu Ford, který hodlal projet požádal jeho kamaráda, aby ho z vozovky zvedl, obnažený muž reagoval slovním i fyzickým útokem na řidiče vozu.
     Dle předběžného popisu osoby nalezla hlídka nedaleko místa útoku  podezřelého 22 letého muže v doprovodu dalších osob. Podezřelý se však začal projevovat vůči zasahující hlídce agresivně. K předmětné události se nehodlal vyjádřit a naopak začal na policisty útočit. Do konfliktu se následně přidal i o rok starší muž, který podezřelého na jeho "cestě" Hrádkem doprovázel. Zasahující hlídce, která hodlala zabránit agresorovi v dalším protiprávním jednání, bránil  a jejich zákrok se pokoušel zmařit. Od svého jednání oba upustili, když v souladu se zákonnými normami použila hlídka slzotvorného prostředku a obušku. Na policejní služebně pak měl 22letý muž policistům vyhrožovat vulgárními výrazy směřujícími k výhrůžkám újmy na zdraví. Provedená dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu u obou mužů odhalila více jak dvě promile. 
     Oba muži si převzali z rukou komisaře rokycanské kriminální služby a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání. Mladší z dvojice pro přečiny výtržnictví, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a starší z dvojice pak pro přečin násilí proti úřední osobě.
 
 
nprap. Bc. Jana Tomková
17.4.2012
 

vytisknout  e-mailem