Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržený pachatel

Při bezpečnostním opatřením byl zadržen muž, který se doznal hned k několika trestným činům 

 

     Dne 9. října v rámci bezpečnostního opatření na obvodním oddělení Kralupy nad Vltavou prováděla hlídka policistů hlídkovou činnost. V nočních hodinách si policisté povšimli osobního vozidla, které se rozhodli zkontrolovat. Při kontrole zavazadlového prostoru v rámci pátrání po odcizených věcech našli přední registrační značky, které byly odcizeny v Praze, a nástroje na rozlamování zámků. Ve vozidle jel jako spolujezdec dvacetiletý muž z  Kralup nad Vltavou.             

     Policisté zjistili a mladík se následně doznal, že v době od 11.9.2008 do 8.10.2008 řídil osobní vozidlo BMW na trase Praha – Kralupy nad Vltavou, ačkoliv nevlastnil řidičské oprávnění a rozhodnutím Okresního soudu v Mělníku mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel . Toto si zopakoval ještě jednou v blíže nezjištěné době od 3.10.2008 do 8.10.2008. Mladík se dále doznal, že tyto osobní vozidla koupil v Praze, ikdyž měla na obou stranách vylomené zámky a vyndanou spínací skříňku. Bylo mu tedy jasné, že jsou odcizená a tudíž pocházejí z trestné činnosti. Muž se dopustil hned několika trestných činů, řízení motorového vozidla bez řídičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a podílnictví .

     Pachatele policisté vyřešili ve zkráceném přípravném řízení, do 48 hodin ho předali soudu. Již druhý den po zadržení,10.října, ho hlídka eskortovala do věznice. Zde si pobude za delikty, které spáchal i v minulosti, celkem čtyři roky.

 

vytisknout  e-mailem