Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zadržený pachatel na Klatovsku

Za dvanáct dní sedm případů 

    Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 31 letý muž z Plzně, který byl obviněn z přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž v době od 2. do 13. prosince letošního roku spáchal sedm trestných činů na Klatovsku.
     Dne 2. prosince dopoledne v Klatovech u obchodního domu v ulici Za Tratí odcizil vozidlo zn. Peugeot Expert, které bylo otevřené, nastartované a odjel. Na vozidle se pokusil nožem odstranit nápisy a poškodil lak, odcizil klíče a vozidlo nechal odstavené v obci Běšiny, kde bylo tentýž den nalezeno.
     U čerpací stanice v Klatovech dne 8. prosince načerpal téměř 28 litrů motorové nafty do vozidla zn. Nissan, na kterém byly umístěny registrační značky jiného vozidla a z místa ujel.
     V Sušici v areálu nemocnice dne 9. prosince po jedenácté hodině dopoledne rozbil zadní levé okno na vozidle zn. Peugeot 206 a odnesl kufr, batoh, přenosný počítač, fotoarát, dioptrické brýle i  další věci a odcizil i navigaci.
    V obci Hradešice vnikl v noci z 9. na 10. prosince do objektu společnosti, kde poškodil plechové skříně a odcizil svářecí agregát a další nářadí. Věci naložil do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Pickup, použil nalezené klíče od vozidla a odjel. Vozidlo bylo nalezeno nedaleko obce i s některými odcizenými věcmi.
     V noci z 10. na 11. prosince v Sušici odcizil vozidlo zn. Daihatsu, které bylo zajištěno v lesním porostu u obce Chlistov.
     V pondělí 12. prosince po dvacáté hodině v Klatovech na dvoře u domu odcizil zaparkované vozidlo zn. Suzuki Samurai a odjel.
    V úterý 13. prosince po čtrnácté hodině policisté z obvodního oddělení Plánice pronásledovali odcizené vozidlo zn. Suzuki Samurai u obce Kvasetice, kdy pachatel zastavil vozidlo na louce a na výzvy policistů nereagoval a s vozidlem odjel. Policisté použili donucovací prostředky varovný výstřel i na křižovatce silnic u obce Nicov, muž nezastavil a dále s vozidlem ujížděl.
Na místo se dostavili další policisté, byla přivolána i letecká služba a začala pátrací akce po pachateli i odcizeném vozidle. Po šestnácté hodině policisté vozidlo nalezli a následně byl zjištěn pomocí vrtulníku muž v lesním porostu, kde se ukrýval na posedu nedaleko obce Lovčice. Policisté muže zadrželi a tento byl převezen do policejní cely.
       Muž v době od 2. do 12. prosince řídil na různých místech na Klatovsku uvedená vozidla, i když má podle rozhodnutí Magistrátu města Plzně od měsíce srpna uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel na dobu 11 měsíců i rozhodnutím Městského úřadu v Rokycanech od měsíce září 2011 na dobu 10 měsíců.
    Na základě usnesení soudu byl muž vzat do vazby. Muž byl propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody koncem měsíce listopadu 2011. Pachatel způsobil svým jednáním škodu ve výši  280 753 Kč.
 
 
nprap. Ladmanová Dana
16.12.2011
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem