Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržený pachatel dvojnásobné loupeže

PRAHA VENKOV-JIH – Kriminalisté z územního odboru objasnili tři případy loupežných přepadení  

V pondělí 6. října letošního roku krátce po dvaadvacáté hodině mělo dojít k údajnému loupežnému přepadení jednadvacetiletého muže na rekreační chatě poblíž obce Slapy, při kterém mělo dojít k odcizení finanční hotovosti z ukrytého trezoru.
Případem se intenzivně začali zabývat kriminalisté a při prošetřování všech jeho okolností a vhodně zvoleným taktickým postupem zjistili, že si mladík celou událost vymyslel. Zinscenoval loupež, aby tím zakryl svou trestnou činnost, krádež peněz a zpronevěření svěřených prostředků.
Detektivové dále zjistili, že se v neděli 5. října a v pondělí 6. října letošního roku dopustil dvou loupežných přepadení obsluhy benzinových čerpacích stanic. Nejprve pod hrozbou namířené střelné zbraně přepadl obsluhu nedaleko obce Slap na okrese Praha–západ a následně druhý den další, tentokráte na okrese Příbram v Dobříši.
Kriminalistům se tak podařilo do pěti dnů objasnit tři případy závažné trestné činnosti. Policejní komisař zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého mladíka pro trestné činy loupež, zpronevěra a krádež, za které mu v případě jeho odsouzení hrozí desetiletý trest odnětí svobody. Policejní komisař podal cestou státního zástupce podnět na vzetí mladíka do vazby, kdy soud návrh státního zástupce akceptoval.
 
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
17. října 2014

vytisknout  e-mailem