Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržený mladík skončil ve vazbě

PRAHA VENKOV-JIH – Na konci června policisté zadrželi v Kamenici mladíka podezřelého z vloupání do rekreačních objektů v okolí Prahy  

Policejní hlídka z obvodního oddělení Kamenice v pondělí 23. června letošního roku v dopoledních hodinách zadržela mladého muže bezprostředně poté, co se snažil útěkem vyhnout policejní kontrole. Po jeho nezdařilém útěku policisté u něj následně nalezli v batohu na zádech a v igelitové tašce smotané měděné dráty. Po chvilce se policistům doznal, že je odcizil na stavbě rodinného domu v nedaleké osadě. 
Čtyřiadvacetiletý muž byl eskortován na policejní služebnu, kde si jej převzali kriminalisté, neboť jej již delší dobu podezírají z páchání majetkové trestné činnosti v přilehlých chatových a rekreačních lokalitách.
Vhodně zvolenou taktikou výslechu, jakož i pečlivým šetřením policistů z obvodních oddělení, se podařilo kriminalistům zjistit a zadokumentovat jeho trestnou činnost, které se dopouštěl od konce loňského roku do současné doby. Jednalo se o více jak třicet případů krádeží vloupáním do rekreačních objektů a dvě desítky případů sprejerství, spáchaných především v okolí Kamenice a Jílového u Prahy.
Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro přečiny krádež, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V současné době se obviněný nachází ve vyšetřovací vazbě.
 
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
3. června 2014

vytisknout  e-mailem