Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení „zahradníků“ těsně před sklizní

Kriminalisté objevili pěstírnu marihuany s více než třinácti sty rostlin. 

Detektivové z toxi týmu třetího policejního obvodu zadrželi minulý týden, společně se zásahovou jednotkou, dvojici cizinců v pražských Kbelích. Policisté dopadli dva vietnamsky hovořící muže ve skladovacích prostorech v Košařově ulici, kde byli 14 dní doslova zabarikádovaní, pečovali o rostliny a vůbec nevycházeli ven. Mrazáky měli nabité jídlem a dokonce investovali nemalou finanční částku do kvalitního zabezpečení domu.
 
Policisté doposud netrestané muže ve věku 37 a 38 let převezli na služebnu, kde je poté vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětileté vězení. Vyšetřovatel zároveň podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby, kam je nakonec soudce umístil.
 
Během domovních prohlídek zajistili policisté téměř 1400 rostlin konopí vysoké až 120 centimetrů, které vzápětí putovaly na expertizy. Pěstírna byla vybavená poloautomatickým režimem s řízeným provozem osvětlení a policisté pak v domě zajistili přes sto lamp, desítky ventilátorů, patnáct set květináčů, teploměry, vzduchotechniku a další zařízení včetně speciálního hnojiva. Kriminalisté navíc zjistili, že v domě, pronajatém od srpna letošního roku, nebyl zavedený elektrický proud a dvojice tak odebírala elektrickou energii takzvaně „načerno“.
 
Podle detektivů se zadržení potkali v jednom obchodním centru na Praze 4, kde starší muž oslovil mladšího krajana s nabídkou zprostředkování zaměstnání. Ten nelegálně přicestoval do Čech z Itálie, kde se marně snažil sehnat práci a pak pokračoval do Prahy. Kriminalistům k pěstírně sdělil: „Tyto rostliny ve Vietnamu nemáme a já jsem netušil, co zalévám“.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 24. 11. 2014
Odkazy do noveho okna

Mrazák plný jídla

Mrazák plný jídla 

Detailní náhled

Mrazák s jídlem

Mrazák s jídlem 

Detailní náhled

Pěstírna konopí

Pěstírna konopí 

Detailní náhled

Pěstírna konopí 2

Pěstírna konopí 2 

Detailní náhled

Zabavené vybavení pěstírny ve skladu

Zabavené vybavení pěstírny ve skladu 

Detailní náhled

Zásahová jednotka vstupuje do domu

Zásahová jednotka vstupuje do domu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem