Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další ukradené auto bude vráceno majiteli

KRAj - U Jaroměře ho policisté bezpečně zastavili a řidiče zadrželi 

Zastavení ukradeného autaPolicistům Pohotovostního a eskortního oddělení Královéhradecké policie se ve spolupráci s dalšími kolegy podařilo díky skvělé práci zadržet v uplynulých dnech u Jaroměře 31letého cizince v okamžiku, kdy s autem ukradeným v Rakousku mířil do Polska. Informaci o odcizení vozidla jsme od rakouských kolegů získali v ranních hodinách a po 11 hodině dopoledne byl cizinec už bezpečně zastaven, zadržen a následně umístěn na základě Evropského zatýkacího rozkazu do vydávací vazby. Odtud bude po provedení všech potřebných úkonů předán do Rakouska k trestnímu řízení. Auto bude moci být bez poškození vráceno majiteli. 

Bohužel i v tomto případě se potvrdilo, že řidič byl pod vlivem drog.  Orientační zkouška prokázala v jeho těle přítomnost pervitinu. Byl tedy nebezpečný nejenom sobě, ale hlavně svému okolí. Šetřením v evidencích jsem navíc zjistili, že se jedná o osobu, která má v Polsku za sebou bohatou kriminální minulost. Vyšetřování do doby předání cizince do Rakouska povedou hradečtí kriminalisté.

Hlavním cílem policistů při pronásledování vozidel je, aby nebyly ohroženy životy a zdraví osob a pokud je to trochu možné, aby nebyla způsobená škoda na majetku. I v tomto případě se jim to beze zbytku podařilo. 

plk. Mgr. Ivana Ježková, 22. 9. 2019, 9:00

Odkazy do noveho okna

Zastavení ukradeného auta

Zastavení ukradeného auta 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem