Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadrženi při vloupání do vozidel

Oba podezřelí byli umístěni do policejní cely. 

     Slánští kriminalisté v současné době prošetřují případ vloupání do vozidel ve Slaném, kterého se dopustili dva podezřelí muži z Prahy ve věku 28 a 49 let s bohatou trestnou minulostí. Této trestné činnosti se oba podezřelí dopouštěli dne 3. února 2012 kolem  poledne ve Slaném v ulicích Stehlíkova a Dr. E. Beneše. Pachatelé  nejprve vnikli  za užití násilí do vozidla Citroen Jumpy, který byl zaparkován v ul. Stehlíkova, odkud odcizili černou koženou tašku s kancelářskými potřebami, navigaci a poškozením způsobili škodu ve výši 4 000,-Kč. Dále v téže ulici poškodili zámky u dveří osobního vozidla Škoda Felicie, do kterého nevnikli a zde byla škoda vyčíslena na 2 000,-Kč. Třetím osudným vozidlem se stala Škoda Felicie, u které se opět za užití násilí vloupali dovnitř a způsobili škodu v hodnotě 1 000,-Kč. V ulici Dr. E. Beneše vnikli do osobního vozidla Renault Thalia a pokusili se odcizit autorádio, které bylo vybavením vozidla. Při demontáži poškodili plastový rám autorádia a způsobili tak majiteli škodu ve výši 1 000,-Kč. Předběžná škoda celkem na odcizených věcech a poškození činí cca 14 000,-Kč. Po provedení prvotních a procesních úkonů na policejní služebně ve Slaném, byli podezřelí muži eskortováni do policejní cely v Kladně. Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Na mladšího z pachatelů policie podala návrh na vzetí do vazby, jelikož byl v listopadu loňského roku propuštěn na svobodu z věznice za majetkovou trestnou činnost.

 

6. února 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z víkendu

Výtržnictví - v ranních hodinách (kolem 3. hodiny) dne 4. února 2012 došlo v zábavném podniku v Kladně ve Vodárenské ulici k fyzickému napadení mezi dvěma muži. Nejprve 25 letý muž napadl 40letého muže z Prahy několika ranami do obličeje a poté i do těla. Napadený muž útok odvrátil a následně došlo k dalšímu fyzickému  napadení již na ulici. Starší výtržník poté zastavil okolo projíždějící policejní hlídku. Na místo byla mladšímu výtržníkovi přivolána na ošetření RZS, která muže převezla do kladenské nemocnice. Policisté na místě provedli prvotní úkony. Nyní jsou oba výtečníci prošetřováni na svobodě a jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví.

Vloupání do masny - po 2. hodině došlo dne 4. února 2012 k vloupání do prodejny ve Slaném v ulici Husova. Pachatel za užití násili vnikl do prodejny otevřel tři neuzamčené prázdné kasy a následně z regálů odcizil 3 láhve alkoholu a 30 šišek salámu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 500,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Krádež zboží - v podvečerních hodinách dne 5.února 2012  podezřelý 47 letý muž z Kladna odcizil v obchodním domě v Kladně v Americké ulici potraviny a drogerii v celkové hodnotě 1 367,-Kč. Toto zboží vložil do nákupního vozíku a prošel prostorem samoobslužných pokladen, aniž by zboží uhradil. Tohoto skutku se dopustil i přes skutečnost, že byl OS Kladno v březnu 2010 pravomocně odsouzen pro přečiny krádeže a výtržnictví tr. zákoníku k trestu odnětí svobody v trvání 8 měsíců s podmíněným odkladem trestu v trvání 3 roky a 6 měsíců. Podezřelému muži bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem