Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadrženi při činu

Bruntál - měli vyrábět pervitin 

Z nákladního auta zmizelo nářadí

V Jindřichově ve Slezsku u autobusové zastávky vnikl pachatel dne 12. 11. 2018 mezi 14:00 až 14:30 hodin do zaparkovaného nákladního vozidla Hyundai, ze kterého odcizil elektrickou vrtačku. Dále přistoupil k vedle stojícímu vozidlu s přívěsným vozíkem a odcizil na vozíku odložené a nezajištěné bourací elektrické kladivo. Způsobená škoda činí 33 tisíc korun.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění pachatele a nelezení odcizených věcí, je možné kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, albrechtickým policistům na tel. číslo 974 731 771.

Poškození laku vozidla

Rýmařovští policisté překvalifikovali po obdržení odborného vyjádření přestupek proti majetku na přečin poškození cizí věci. Prozatím neznámý pachatel poškodil v době od 27. do 28. 9. 2018 na ulici Jungmannova zaparkované vozidlo Škoda Superb. Do laku karoserie vytvořil pachatel různé vrypy. Způsobená škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

Výroba pervitinu

Výrobce drogy kriminalisté zadrželi přímo při činu.

Bruntálští kriminalisté zadrželi v těchto dnech v obci na Vrbensku osoby, které byly podezřelé z výroby omamných a psychotropních látek. Policejní komisař oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 38 a 50 let z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Je jim kladeno za vinu, že starší z obviněných měl nejméně za poslední čtyři měsíce v Ostravě vyrábět tzv. českou cestou z léků volně prodejných v Polsku metamfetamin. Naposledy měl drogu vyrábět dne 3. 11. 2018 v obci na Vrbensku a to v bytě spoluobviněného. Ten měl výrobu návykové látky ve svém bydlišti umožnit a několik dní měl v místě bydliště ukrývat chemikálie a sklo potřebné pro výrobu metamfetaminu. Vyrobenou drogu měl starší obviněný užít, prodat či dát dalším uživatelům v Ostravě a obci na Vrbensku. Kriminalisté muže zadrželi přímo při činu, zajistili věci sloužící k výrobě drog. Starší obviněný je stíhán vazebně a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše pěti let.

por. Bc. Pavla Jiroušková

14. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

1 výroba pervitinu2

1 výroba pervitinu2 

Detailní náhled

2 výroba pervitinu

2 výroba pervitinu 

Detailní náhled

3 výroba drog

3 výroba drog 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem